Isparta Haber Sitesi

Sinan Oğan kimdir, doğum yılı, doğum yeri ve özgeçmişi

Sinan Oğan kimdir, doğum yılı, doğum yeri ve özgeçmişi telefon numarası, müşteri hizmetleri ve adres bilgilerine hızlı ulaşmak isterseniz aşağıdaki makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.

Sinan Oğan, 1967 yılında Iğdır’ın Melekli Beldesi’nde hayata gözlerini açtı. Ailesinin en küçük ferdi olarak, çiftçi bir ailede doğdu. Gençlik yılları, Aras Nehri’nin kıyısında, Türk dünyası özlemiyle geçti.

Okul yılları

Iğdır’da ilk ve orta öğrenimini tamamlayan Sinan Oğan, zorlu koşullarda, hem çobanlık yaparak hem de çeşitli işlerde çalışarak temel eğitimini Iğdır’da tamamladı.

Üniversite yılları

1989’da Marmara Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Sinan Oğan, aynı üniversitede 1992 yılında “Azerbaycan’da Ekonomik ve Mali Sektörün Yapısal Analizi” başlıklı tezle Mali Hukuk/Bankacılık alanında yüksek lisansını tamamladı. Daha sonra, 2009 yılında Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi MGİMO’da Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümünde doktora derecesini elde etti.

Meydanlarda

Üniversite yılları boyunca Türk dünyasının temsilcisi olma misyonunu asla göz ardı etmeyen Sinan Oğan, Sovyet Rusya’nın Türk dünyasına yönelik saldırıları devam ederken, 20 Ocak Katliamı’nın ardından Taksim Meydanı’nda Türkiye’nin en büyük mitingini düzenleyen cesur gençti.

Ebulfez Elçibey ile ilk buluşma

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin dağılmasından önce Ebulfez Elçibey ile ilk buluşmasını gerçekleştiren Sinan Oğan, Azerbaycan’ın bağımsızlığını kazanmasının ardından bir süre Elçibey’in Cumhurbaşkanlığı ofisinde görev aldı.

Akademisyenlik yılları

1992 ile 2000 yılları arasında Azerbaycan’da Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Türk Dünyası İşletme Fakültesi’nde Dekan Vekilliği ve Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. Aynı dönemde, aynı zamanda TİKA’nın Azerbaycan temsilciliği görevini de başarıyla üstlendi.

TÜRKSAM’ın kuruluşu

1992 ile 2000 yılları arasında Azerbaycan’da Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Türk Dünyası İşletme Fakültesi’nde Dekan Vekilliği ve Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. Aynı dönemde, aynı zamanda TİKA’nın Azerbaycan temsilciliği görevini de başarıyla üstlendi.

MHP Iğdır Milletvekilliği

2006 yılından itibaren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye dış politika ve güvenlik konularında sunduğu raporlar ve analizlerle bilgi desteği sağlayan Sinan Oğan, Sayın Devlet Bahçeli’nin daveti üzerine 2011 yılında memleketi Iğdır’dan milletvekili adayı olarak gösterildi. 2011 seçimlerinde AKP ve HDP’yi etkileyici bir şekilde geride bırakarak Milliyetçi Hareket Partisi’nin birinci olduğu tek ilin milletvekili olarak Meclis’e giriş yaptı.

MHP Genel Başkan adaylığı

2015 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanlığı için adaylığını duyuran Sinan Oğan, mahkeme tarafından iptal edilen kurultay süreci sonrasında partisinden iki kez ihraç edilmesine rağmen, gelen tekliflere rağmen başka bir partiye geçiş yapmadı ve yeni bir parti kurma yoluna gitmedi. Sadakatini partisine ve mücadelesine koruyarak bu kararlılığını kamuoyuna duyurdu.

Türk milliyetçiliği ülküsü yolunda…

Şu an TÜRKSAM Başkanlığı görevini sürdüren Sinan Oğan, aynı zamanda son dönemdeki siyasi faaliyetlerine odaklanarak Türk milliyetçiliği idealleri doğrultusunda hareket ediyor ve Türk milliyetçilerini bir cumhurbaşkanı adayı olmadan bırakmama taahhüdünde bulunmaktadır.

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı

2023 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nde ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak verdiği taahhüt doğrultusunda, Sinan Oğan Türk milliyetçilerini adaysız bırakmayarak onları kilit bir pozisyona getirmiştir.

Kaynak: https://www.sinanogan.com/ozgecmisim/